De ervaringsgerichte flap

Lea Raemaekers heeft een dynamische en ervaringsgerichte flap getekend. Haar flap van de maand september is eigenlijk alleen als filmpje te laten zien.

Deze geniale combinatie aan flappen en de manier waarop ze zijn gebruik kon niet anders dan winnen. Ondanks dat het filmpje van de flap van de maand dit keer voorzich spreekt, zal ik hieronder nog kort toelichten wat wij hier zo geniaal aan vinden.

  1. Out of the box
    Deze manier van flapgebruik is geheel buiten de gangbare kaders. Door deze inspirerende manier van gebruik worden de mogelijkheden van flapgebruik verrijkt. Processen op de grond uitleggen, levenslijnen in kaart brengen, systemen misschien… Kortom een verrijking die volop nieuwe mogelijkheden biedt.
  2.  Ervaringsgericht
    Bij deze manier van werken is het niet alleen het beeld dat spreekt, maar nog veel meer dan dat is het de ervaring. Je ziet dat het iets met je doet om over de tekeningen heen te bewegen en om een plek in te nemen op de flap. Op deze manier wordt behalve de verbale- en de visuele- ook de ervaringsgerichte informatieverwerking optimaal benut.
  3. Helder overzicht
    De indeling van de flap past goed bij de manier van toepassing. Je kunt gemakkelijk over het werk heenlopen omdat er groot en ruim getekend is. zo heb je niet het idee dat je iets over het hoofd ziet wanneer je erop staat.

Lieve Lea, heel veel dank voor het delen en natuurlijk gefeliciteerd!! Je hebt De Gouden marker dubbel en dwars verdient! Hij komt Zo snel mogelijk naar je toe!!

 

Lees prachtige voorbeelden van hoe onze trainers en oud deelnemers het tekenen in de behandeling inzetten in de volgende blogs:
Wortels
De invloed van ruzie
Pleegzorg
Over de flap heenlopen
Sociale veiligheid
Teken in de behandelsetting

Tekenen in therapie en coaching

Met Teken je boodschap leer je hoe je visueel kunt communiceren en zo de impact van je communicatie kunt vergroten

Door middel van eenvoudige, sprekende tekeningen kun je op een krachtige manier jouw boodschap overbrengen. Zakelijk tekenen, ook wel visueel communiceren genoemd, is een methode die bij Teken je boodschap centraal staat. Onze trainingen en workshops helpen je om met slechts één afbeelding meer te zeggen dan met duizend woorden. Wil je eerst zelf ontdekken of deze methode iets voor jou is? Schrijf je dan in voor onze gratis mini-cursus zakelijk tekenen en leer de basis van zakelijk tekenen zonder kosten.