Uit de praktijk van alle dag

Inspiratie van een oud-deelneemster aan de training Teken het gesprek:

Nicolien Chavez-Bos, Coach & Consultant bij onder andere Ordina, is een oud-deelneemster aan de training Teken het gesprek. Ze heeft ons een heel aantal prachtige en ook kwetsbare voorbeelden gestuurd van manieren waarop ze het tekenen gebruikt. Ze schreef ons het volgende:

“Ontzettend bedankt voor weer een hele waardevolle training. Indrukwekkend wat we allemaal in korte tijd kunnen leren! Zoals ik al vertelde, gebruik ik het tekenen inmiddels voor best veel situaties:

  • Voor toelichtende posters in trainingen (werkvormen uittekenen)    
  • Om coach gesprekken structuur te geven (middels sjablonen, bijgevoegd ‘de blikopener’)
  • Om lastige gesprekken met vele vragen voor te bereiden (zie voorbeeld ‘route naar herstel voor in het ziekenhuis)
  • Om iets vaags te visualiseren en begrijpen (bijlage ‘visualiseren wat mijn medicijnen doen’. Mijn overtuiging is dat visualiseren en denkkracht herstel versterkt, al is het maar placebo)
  • Voor beoordelingsgesprekken (Een Thuis School Rapport voor mijn kinderen)

Hierbij een aantal tekeningen / sjablonen, wie weet kunnen we er nog iemand blij mee maken”

Nicolien, dit zijn stuk voor stuk echt prachtige platen. Bruikbaar, sprekend, confronterend en inzicht gevend. Dankjewel, echt heel mooi!

Nicolien stuurde ons ook nog een leuk weetje dat we natuurlijk graag met jullie delen:
“Visualiseren is zo sterk, al is het in gedachten. Uit onderzoek blijkt dat zelfs 20 seconden iemand denkbeeldig knuffelen je oxytocine spiegel verhoogt (dat ervoor zorgt dat je stress vermindert en je je gelukkiger voelt!) (Wise Brain Bulletin, neuroscience resource). Ik noem het een placebo knuffel; effect is bijna hetzelfde als een echte knuffel. Probeer maar.”