18 en nu?

Wat worden wij blij wanneer oud deelnemers ons mailen met prachtige voorbeelden uit te praktijk!
Het is zó fijn om keer op keer terug te krijgen hoe waardevol het tekenen kan zijn.

Ook Mieke Willemstein uit het voortgezet speciaal onderwijs deelde haar werk met ons. Het was een dag nadat ze de training Communicatie in beeld had gevolgd. Tijdens de training had ze een hele mooie plaat gemaakt en thuis heeft ze deze nog verder uitgewerkt.

Wij mochten haar voorbeeld ter inspiratie, met jullie delen. Haar tekening heeft ze met het volgende stukje tekst ondersteund:  

“Ik werk met jongeren uit het voortgezet speciaal onderwijs en het praktijk onderwijs. Tijdens een van de lessen die ik geef komen de veranderingen rondom je 18de aanbod.

Om de les te ondersteunen heb ik deze flap gemaakt.

De jongeren hebben een DigID nodig om verschillende zaken bij de overheid online te regelen. Zoals de zorgverzekering, zorgtoeslag, tegemoetkoming scholieren bij DUO, je donorregistratie.

Daarnaast veranderen er nog een aantal zaken:

  • de jongeren heeft een bankrekening nodig voor het ontvangen van bijvoorbeeld de tegemoetkoming scholieren en de zorgtoeslag en het betalen van o.a. de zorgverzekering.
  • de jongere krijgt eigen administratie die netjes verwerkt en opgeborgen moet worden.  
  • de jongere krijgt kiesrecht.
  • de jongere kan zich inschrijven voor een huurwoning.
  • de jongere kan zelf contracten en abonnementen afsluiten en is hier zelf verantwoordelijk voor.

Tijdens de les wordt er per onderwerp besproken wat er veranderd en hoe de jongere hier mee om kan/moet gaan.

Nogmaals dankjewel Mieke, echt een heel mooi voorbeeld dat voor veel mensen als superhandige leidraad gebruikt kan worden in lessen en bij begeleiding van jongeren!