Over ons & het team

Teken je boodschap

Hier staan wij voor:

Als team hebben we een aantal dingen gemeen. We houden van mensen, van ontwikkelingsprocessen, van de zorg en van de (jeugd)hulpverlening. Wie voor ons werkt heeft met de voeten in de klei gestaan, ieder met een eigen achtergrond en eigen expertise. Teken je boodschap is wat ons bindt. Wij geloven in de kracht van tekenen.

We hebben duizenden mensen getraind en gezien hoe waardevol het effect van visuele communicatie is. Onze eigen ervaringen en de positieve reacties en verhalen van deelnemers inspireren ons om door te gaan met onze missie: “De impact van professionals te vergroten door zakelijk te tekenen”.

Eigenaar & Trainer

Dagmar Vriends

Ik trainde 11 jaar als gedragstrainer in de gevangenis en vanuit mijn verbazing over waarom de ene gevangenisbewaarder één keer per week op zijn pieper drukte voor versterking en de ander één keer per jaar, ontstond mijn passie om professionals te trainen in allerlei vormen van gespreksvoering en communicatie. Als professional kan je echt het verschil maken en dat is waar ik voor sta.

Hoewel ik altijd geloofd heb dat ik niet kon tekenen, bleek ik het levende voorbeeld van het feit dat iedereen kan tekenen! Ik merkte dat door mijn boodschap uit te tekenen, mijn trainingen meer impact hadden, zonder dat er aan de inhoud van de training iets veranderd was.

Mensen onthouden de inhoud beter, zijn meer betrokken en het geeft overzicht en energie. Omdat ik de impact ervan ontdekte, heb ik besloten om ook anderen tot het tekenen te inspireren. Zo ontstond Teken je boodschap. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden, kun je nagaan wat er gebeurt wanneer je die twee combineert!

Trainer/Tekenaar

Lotte

Alles wat mensen helpt hun verhaal te vertellen, daar ga ik voor!

Vroeger was dat voornamelijk vanuit acteren en trainingsacteren, nu ook vanuit Teken je boodschap.

Gedurende de dag zie je het gebeuren. Ik geef enkel handvatten en dan gaan de lades van de verbeelding open. Iedereen die dacht niet te kunnen tekenen, weet zijn of haar verhaal aan het einde van de dag te versterken met tekeningen en een impactvolle presentatie te geven. Hoe gaaf!

Trainer/Tekenaar

Jeannet

Mijn naam is Jeannet van der Krol. In de afgelopen jaren, waarin ik werkzaam ben in het basisonderwijs als leerkracht, directeur en nu als HR-adviseur, heb ik gemerkt dat mensen ongelofelijk enthousiast worden als ik het tekenen gebruik bij het in beeld brengen van bijvoorbeeld een visie, een proces of samenvatting. De boodschap beklijft beter, want het beeld blijft hangen en is voor iedereen duidelijk.

Kinderen op de basisschool vinden het heerlijk om te tekenen. Wat is het toch jammer dat we dat in ons volwassen leven vaak niet meer doen, want als je creativiteit en visuele zakelijkheid combineert heb je een krachtig communicatietool.

Trainer

Julia

Mijn naam is Julia Vriends en ik werk bij Teken je boodschap als trainer en tekstschrijver.

Na meer dan tien jaar als beeldend therapeute op verschillende plekken in de GGZ te hebben gewerkt, ben ik overgestapt naar Teken je boodschap. De passie om mensen vooruit te helpen, heb ik naar deze nieuwe plek meegenomen.

Ook vanuit mijn professionele achtergrond zie ik het Tekenen als een hele krachtige manier om communicatie te verdiepen en te versterken. Ik vind het dan ook geweldig om andere professionals te kunnen inspireren om het tekenen in communicatie in te zetten!

Trainer

Sara

Na jaren in de (jeugd)hulpverlening gewerkt te hebben, richt ik mij de afgelopen tien jaar op het begeleiden van de mensen die nu de uitvoerend hulpverleners zijn.

De rode draad in mijn werk is altijd geweest dat ik hoop een blijvend positief effect teweeg te brengen en dat ik dit altijd doe met behulp van visuele ondersteuning.

Eerst door tijdens gesprekken kleine tekeningen te maken, inmiddels ook om de tekeningen zó te maken dat ze bijdragen aan het blijvende effect van wat is besproken. Ik doe niets liever dan ingewikkelde verslagen of andere documenten om te zetten in beeld en anderen te trainen in het gebruiken van beeld in hun communicatie.

Trainer

Nina

Ik ben Nina en ik omschrijf mijzelf wel als creatief avonturier. Het is mijn missie om het leven te versimpelen met creativiteit. En wat is nu de allerleukste manier om dat te doen? Juist, door te tekenen.

Wat is het toch leuk om ingewikkelde teksten te vertekenen in een aansprekende plaat, zodat ineens iedereen begrijpt wat er staat. En als mensen iets begrijpen, gaan ze het onthouden en als ze iets onthouden, gaat het leven. Hoe mooi is dat?

Om die reden ben ik zakelijk tekenaar en trainer geworden en versimpel ik ook graag binnenkort jouw leven.

Operationeel Manager

Michiel

Als Operationeel Manager van Teken je boodschap mag ik dit prachtige bedrijf ondersteunen met alles wat er ‘achter de schermen’ moet gebeuren om kwaliteit te leveren en te blijven garanderen.

Ik heb altijd een passie gehad voor communicatie en presentatie en geloof in de kracht van visualisatie. Hoewel ik niet zelf inhoudelijk betrokken ben bij de trainingen is het geweldig om te zien hoe veel impact je kan maken met zakelijk tekenen. Mijn kracht ligt in het Operationeel Management en ik geniet van de diversiteit van mijn rol. Na bijna 20 jaar te hebben gewerkt bij grote multinationals haal ik enorm veel voldoening uit de directe impact die ik heb bij Teken je boodschap en de persoonlijke cultuur, gedrevenheid en passie binnen het bedrijf.

Backoffice

Annemieke

Mijn passie is om anderen tot hun recht te laten komen, te laten doen waar ze goed in zijn en blij van worden.

De achterkant van de organisatie ligt bij mij op mijn bureau. Ik geniet er echt van om alles goed te regelen, zodat onze trainers zich volledig op hun trainingen en workshops kunnen focussen.

Ik opereer vooral achter de schermen, maar wanneer je naar ons kantoor belt of een vraag hebt, is de kans groot dat je met mij in contact komt.

Backoffice

Ratna

Voor alles wat er gedaan en geregeld moet worden achter de schermen kun je bij mij terecht. Samen met Annemieke vorm ik de backoffice van Teken je boodschap.

Dit doe ik met veel plezier. Voor mij geen groter feest dan wanneer alles vooraf, tijdens en achteraf duidelijk is en goed geregeld, zodat iedereen weet waar hij aan toe is.

Als je contact opneemt met Teken je boodschap sta ik voor je klaar.

Teken je boodschap is met ingang van april 2022 toegetreden als lid van de NRTO, De Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Dit is de branchevereniging voor trainen & opleiden.

Wij houden ons aan de NRTO gedragscode