Illustreren in de gezondheidszorg 

Manon Lichtenberg deelde op LinkedIn een filmpje waar we super enthousiast van werden!
We hebben contact met haar opgenomen om te vragen of we haar filmpje met jullie mochten delen en daar heeft ze toestemming voor gegeven. 
 

 

Manon is medisch professional en ze tekent vanuit Studio Nons om de gezondheidszorg voor iedereen begrijpelijk te maken. Manon legt uit dat mensen vaak weinig onthouden van wat er precies gezegd is tijdens een gesprek in de zorg. Dit heeft te maken met het feit dat gesprekken over de gezondheid vaak heel spanningsvol zijn voor patiënten, maar ook met het feit dat de informatie die gegeven wordt vaak ingewikkeld is en vol van jargon.

Ze wil professionals helpen om voor de patiënt te verhelderen wát er precies aan de hand is en waarom behandeling precies nodig is. Op deze manier zullen patiënten met minder vragen thuiskomen en een grotere intrinsieke motivatie voor behandeling hebben. Natuurlijk komt dit de behandeling ten goede.

Dankjewel Manon dat we jouw werk ter inspiratie mogen delen! We delen eenzelfde missie: Zorgen dat (zorg) professionals hun communicatie met simpele beelden kunnen ondersteunen zodat de boodschap niet alleen beter begrepen wordt, maar ook nog eens een stuk beter beklijft!

Werk jij in de zorg en wil je zelf ook laagdrempelig aan de tekenslag? 

Dan is onze Beeldenbieb Zorg & Welzijn een hele fijne praktische tool voor jou! 

Jij kunt als zorgmedewerker echt het verschil maken voor zoveel hulpbehoevenden én hun omgeving. Met behulp van simpele tekeningen kun jij de impact van jouw werk vergroten. Om je te helpen om jouw communicatie met simpele tekeningen te ondersteunen is er de Teken je boodschap Beeldenbieb Zorg en Welzijn.

 
Dit boek bevat 101 Termen en begrippen uit de zorg met meer dan 500 gemakkelijk na te tekenen beelden. Je krijgt er een schetsboek bij waarin je al jouw beelden gebundeld kunt verzamelen. Zo is het direct in de praktijk toepasbaar voor alle disciplines!