Ook de pastor tekent!

Hoe leuk om te zien dat ook de pastoor tekent om, wat verbaal ingewikkeld uit te leggen is, middels een tekening te verhelderen. Jan Duijst stuurde ons zijn rake en prachtige tekening met toelichting.

“Hallo Dagmar Vriends,

Een paar uur in de week ben ik pastor in een verzorgingshuis. Met de bewoners praat ik over hun geloof en over het leven. Ook de grote levensvragen worden besproken. Vaak krijg in van mijn collega’s en familie de vraag hoe ik met deze levensvragen om ga. Uit ervaring weet ik dat levensvragen niet op zichzelf staan en dat er een aantal lagen dieper moet graven om een antwoord te vinden. Tijdens de training jongsleden maakte ik deze plaat om die vraag te beantwoorden. Op deze plaat kreeg ik veel positieve reacties en ik hoop dat jullie deze plaat ook kunnen gebruiken. 

Hierbij de uitleg:

De berg is de grote levensvraag: waarom is er zoveel ellende in de wereld? Of hoe weet ik zeker of ik mijn leven goed geleefd heb? enz. Om deze vragen goed te beantwoorden, moet je de diepte in. Je moet flink graven.

Ik denk: Wat zijn de gedachten bij de ander hierover, wat zijn je gedachten en gevoelens? 

Wat heb ik meegemaakt: Laat de ander vertellen over wat hij of zij heeft meegemaakt in zijn leven. 

Wie ik ben: uiteindelijk kom je op de bodem van de mijnschacht, wie ben je als persoon.

Bij elke laag mag je de opgegraven schatten in het bakje naar boven brengen en op de grote berg plaatsen en de ander zal zijn eigen rijkdom ervaren.  

Ik hoop dat verhaal en afbeelding helder zijn en dat jullie het kunnen gebruiken om andere mensen te inspireren.

Groeten,

Jan Duijst.”

 

Een hele waardevolle tekening, niet alleen voor vrienden en familie, maar volgens mij ook om in cliënt gesprekken te gebruiken. Veel dank voor de inspiratie! Hopelijk bereik je middels deze weg een grote groep voor wie dit ook waardevol is!

Heb je een vraag

of wil je een offerte aanvragen?

Algemene (aanvraag) via de blogpagina