Samenwonen

Doortje is woonconsulent bij GroenWest in Woerden. Ze schrijft dat de flap is gebruikt bij een brainstorm-/werksessie met verschillende partijen (gemeente, zorgpartijen en Woningcorporatie Groenwest).

De flap laat zien waar ze nu als verhuurder vaak tegenaan lopen: bewoners die al tientallen jaren in het complex wonen en zich storen aan het feit dat de leefbaarheid in de flat steeds slechter wordt. Er wonen verschillende kwetsbare mensen samen, sommige mét en anderen zónder begeleiding. Omdat de samenwerking tussen verschillende partijen niet altijd goed geregeld is en de bewoners onderling niet goed matchen, worden de problemen steeds groter.

Het idee van deze tekening is supersimpel, maar het maakt toch dat je met elkaar nét op een andere manier gaat nadenken over wie er allemaal bij elkaar wonen.

Het is in een oogopslag helder dat iedereen zijn eigen verhaal heeft en hoe ze ook zonder verkeerde bedoelingen in elkaars vaarwater zitten. Een inspirerend voorbeeld!

Mooi ook om mee te variëren. Hoe ziet het er bijvoorbeeld uit wanneer je een samenwerkingsverband, zoals een team, vergelijkbaar in beeld brengt? Of klasgenoten?

Al met al waardevolle inspiratie!

Dank voor het delen!!

 

Ontdek de kracht van visueel communiceren met Teken je boodschap 

Door gebruik te maken van eenvoudige, sprekende tekeningen, kun je jouw boodschap op een effectieve manier overbrengen. Zakelijk tekenen, ook wel bekend als visueel communiceren, is een methode die steeds populairder wordt.

Teken je Boodschap biedt workshops en trainingen zakelijk tekenen aan om je te leren hoe je met slechts één afbeelding meer kunt zeggen dan met duizend woorden. Wil je graag eerst weten of deze methode iets voor jou is? Schrijf je dan in voor onze gratis mini-cursus zakelijk tekenen en ontdek de basis van zakelijk tekenen gratis.