Van beeldvorming naar aanpak

Jaime Kortekaas, is VG-agoog complexe zorgvragen en in die functie ondersteunt ze teams in het begeleiden van mensen met een complexe zorgvraag. Jaime gebruikt tekeningen om soms lange ingewikkelde dossiers samen te vatten en zo van beeldvorming van een cliënt naar een plan van aanpak te komen. Jaime deelde een tekening die ze als voorbeeld heeft gemaakt van een fictieve cliënt. Wij mochten haar tekening in ons netwerk delen om anderen te inspireren.

Jaime schreef ons het volgende:

Jaime schreef ons het volgende:

Waar ik altijd mee begin is om alle informatie die belangrijk is voor een beeldvorming te verzamelen en deze zo compact mogelijk te verwerken in een tekening. De tekening ondersteunt het gesprek en helpt de medewerkers zicht te krijgen op alle informatie die staat beschreven op pagina’s vol (en voor de meeste mensen) ingewikkelde vakjargon.

Deze tekeningen helpen om een vertaling te kunnen maken naar wat en welke stappen er nodig zijn voor het opstellen van een begeleidings-/benaderingswijze en/of signaleringsplan.

Alles dat beschreven staat is een mengelmoes van informatie vanuit verschillende casussen en voor het gemak heb ik mijn eigen naam gebruikt.”

Heel veel dank Jaime!  Volgens mij is deze manier van werken niet alleen heel fijn voor medewerkers, maar vooral ook voor cliënten zelf én natuurlijk voor hun systeem!