a
a

Zakelijk teken in het onderwijs is een must!

Onderwijsinstellingen kunnen niet
zonder zakelijk tekenen

Teken je boodschap werkt met trainers die rechtstreeks uit het onderwijs afkomstig zijn en die niets liever willen dan hun steentje bijdragen aan die sector. Passend onderwijs is enorm waardevol, maar zeker niet altijd even gemakkelijk. Alles is versneld, en kinderen zijn met de toename van beeldschermen gewend aan snelle, visuele informatie.

De spanningsboog van kinderen is veranderd, er is meer voor nodig om informatie goed over te brengen én daarbij de aandacht vast te houden. Daarom is tekenen in het onderwijs van onschatbare waarde! Leraren, docenten en interne begeleiders leren met Teken je boodschap in één dag hoe ze het tekenen effectief kunnen inzetten in hun werk. Denk je dat je niet kan tekenen? Geen zorgen: iedereen kan zakelijk tekenen!

Voordelen van zakelijk tekenen

Informatie die niet alleen verbaal,maar ook visueel wordt gebracht:

  is overzichtelijker
  blijft beter en langer hangen
  houdt de aandacht vast
  geeft inzicht
  maakt complexe zaken simpeler
  wordt veel beter begrepen
  spreekt meer tot de verbeelding

Doe mee aan een workshop:

Wil jij jouw medewerkers op een laagdrempelige wijze kennis laten maken met de basisbeginselen van het zakelijk tekenen? Dan is de workshop een goede start!
Deze is (inter)actief: 80% van de tijd zijn de deelnemers zelf aan het tekenen. Iedereen gaat naar huis met een duidelijk beeld van hoe het visueel werken van meerwaarde is voor leraren, docenten, leerlingen en studenten.
Na deze workshop kan geen enkele deelnemer ooit nog zeggen: “ik kan niet tekenen!”

Volg een training:

Dat wij ons ook specifiek richten op het onderwijs is niet voor niets! Wij hebben hoofdtrainers met jarenlange ervaring in deze sector! Niet alleen voor de klas, maar ook op andere (management) lagen in het onderwijs hebben wij ervaring. Vanuit onze expertise op dit gebied weten we wat er speelt en kunnen wij aansluiten op specifieke leervragen en behoeften van medewerkers uit verschillende lagen in het onderwijs.

We bieden tijdens de training voorbeelden die direct in de praktijk kunnen worden toegepast. Zo kan het tekenen direct na de training waarde toevoegen in de praktijk van het onderwijs. Wil je dat jouw medewerkers in een dag zakelijk leren tekenen?! Help medewerkers om de impact van het onderwijs te vergroten, om de essentie met behulp van eenvoudige en sprekende tekeningen in beeld te brengen én ervoor te zorgen dat de boodschap beter blijft hangen! In een dag leren we medewerkers de volledige basis van het zakelijk tekenen zodat ze het direct kunnen toepassen ter ondersteuning van lessen en gesprekken in de praktijk. Bovendien zullen ze een beter beeld hebben van hoe het tekenen een grote groep kinderen en jongeren kan helpen om informatie beter te verwerken.

Boek | Speciale editie!

De Beeldenbieb voor het onderwijs

Kinderen en jongeren zijn met de toename van beeldschermen gewend aan snelle visuele informatie. Spanningsbogen zijn veranderd; er is meer voor nodig om de aandacht vast te houden en om informatie goed over te brengen. We leren in rap tempo steeds meer over aandacht, geheugen, motivatie en prikkelverwerking! Ons nieuwe boek De Beeldenbieb voor het onderwijs sluit hier perfect op aan!

  101 begrippen en termen uit het onderwijs in 500+ beelden
  Het is een praktisch boek met een vleugje humor

Behalve de Beeldenbieb Onderwijs, zijn ook onze andere boeken interessant voor wie direct of indirect in het onderwijs werkt. 

De Beeldenbieb bevat meer dan 101 termen uit verschillende werkvelden, zoals hulpvraag, schulden, uitval, preventie, communicatie, spanning enzovoorts. Lezers kunnen de begrippen opzoeken, natekenen en gebruiken als inspiratiebron. In totaal staan er meer dan vierhonderd beelden in het boek die gelijk in de praktijk kunnen worden ingezet.

Gesprek in beeld bevat 101 gesprekssjablonen die direct in de praktijk toepasbaar zijn tijdens mentor-, coach- en begeleidingsgesprekken. Het boek bevat sjablonen voor gespreksonderwerpen zoals: “Waar laad jij van op?” en “Wat zijn jouw helpende- en juist niet helpende gedachten” en ook: “Welke ballen houd jij allemaal in de lucht?”. De sjablonen kunnen tijdens het gesprek worden ingevuld, of ter voorbereiding op een gesprek worden meegegeven.

Onze boeken bieden de ruimte om zelf ook meteen in de potloden te klimmen!

Ik gebruik nu alleen nog maar beeld op mijn flappen, bedankt!

Ellis Vyth
Trainer

Tot op de dag van vandaag gelooft mijn vrouw niet dat ik de flappen zelf heb getekend.

Femke Ettekoven
HR management

Vragen of kennismaken?

Neem contact met ons op, we denken en tekenen graag met je mee!

(Aan)vraag ONDERWIJSsector