Duidelijke communicatie voor professionals in de zorg

De rol van zakelijk tekenen
bij zorginstellingen

Het tekenen tijdens een behandeling, begeleiding en/of andere soort van hulpverlening draagt bij aan een grotere impact van de boodschap. Het ondersteunen van ‘professionele’ communicatie met simpele en sprekende tekeningen zorgt ervoor dat de informatie beter aankomt. Daarnaast geven de beelden inzicht en houvast tijdens het gesprek.

Het team van Teken je boodschap heeft haar roots in de hulpverlening, de trainers hebben jarenlang met de voeten in de (zorg)klei gestaan. Ze weten dus waar ze het over hebben.
Denk je dat je niet kunt tekenen? Geen zorgen: iedereen kan zakelijk tekenen!

Voordelen van zakelijk tekenen

Informatie die niet alleen verbaal, maar ook visueel wordt gebracht:

  is overzichtelijker
  blijft beter en langer hangen
  geeft inzicht
  houdt de aandacht vast
  spreekt meer tot de verbeelding
  maakt complexe zaken simpeler
  wordt veel beter begrepen

Doe mee aan een workshop

Wil jij (of je medewerkers/ collega’s) op een laagdrempelige manier kennismaken met de basisbeginselen van het zakelijk tekenen? Dan is de workshop van anderhalf uur een goede start! De workshop is (inter)actief: 80 procent van de tijd ben je zelf aan het tekenen. Je gaat naar huis met een duidelijk beeld van de praktische meerwaarde van visueel werken. Na deelname aan deze workshop kun je nooit meer zeggen dat je niet zakelijk kunt tekenen.

Volg de training

Wij hebben met onze voeten in de klei gestaan! We zullen met kennis uit het werkveld aansluiten op de specifieke vragen en praktijksituaties van medewerkers. Voorbeelden en visuals uit de training sluiten vanuit onze achtergrond naadloos aan op het werkveld. Wil je dat jouw medewerkers in één dag zó leren tekenen dat ze het direct in de praktijk kunnen toepassen??!

Help medewerkers om de essentie van hun communicatie in beeld te brengen en te zorgen dat hun boodschap beter blijft hangen. Zo vergroten ze de impact van hun communicatie! In deze training van één dag leren we ze de volledige basis van het zakelijk tekenen zodat ze het direct kunnen toepassen ter ondersteuning van gesprekken, overleggen en/of presentaties. Na deze dag zijn de (visuele) communicatievaardigheden van medewerkers vergroot en hebben ze de tools in handen om nóg effectiever en met meer impact te communiceren!

Of ga aan de slag met onze boeken

Om de drempel naar de praktijk nog verder te verlagen heeft Teken je boodschap drie boeken ontwikkeld die perfect aansluiten op het werk in de zorg.

De Beeldenbieb voor Zorg en Welzijn bevat meer dan 101 termen uit verschillende werkvelden, zoals ontwikkeling, begeleiden, luisteren, impact, conflict, spanning, enzovoorts. Lezers kunnen de begrippen opzoeken, natekenen en gebruiken als inspiratiebron. In totaal staan er meer dan vierhonderd beelden in het boek die gelijk in de praktijk gebruikt kunnen worden.

Gesprek in beeld bevat 101 gesprekssjablonen die kunnen worden gebruikt om met samen met de cliënt, ouders en collega’s in gesprek te gaan. Het boek bevat sjablonen voor gespreksonderwerpen zoals: “Waar laad jij van op?” en “Wat zijn jouw helpende- en juist niet helpende gedachten” en ook: “Welke ballen houd jij allemaal in de lucht?”. De sjablonen kunnen tijdens het gesprek worden ingevuld, ter voorbereiding op een gesprek worden opgestuurd én ter herinnering aan het gesprek worden meegegeven.

Onze boeken bieden de ruimte om zelf ook meteen tekenmeters te maken!

Ik gebruik nu alleen nog maar beeld op mijn flappen, bedankt!

Ellis Vyth
Trainer

Tot op de dag van vandaag gelooft mijn vrouw niet dat ik de flappen zelf heb getekend.

Femke Ettekoven
HR management

Vragen of kennismaken?

Neem contact met ons op, we denken en tekenen graag met je mee!

(Aan)vraag ZORGsector