Dankzij tekeningen weer helder communiceren met inwoners

Gemeentes en de winst die ze kunnen halen met beeldtaal

Teken je boodschap heeft inmiddels duizenden medewerkers op veel verschillende gemeentelijke afdelingen getraind. Teken je boodschap kent de verschillende afdelingen, de casuïstiek en de communicatieve drempels waarmee medewerkers steeds vaker te maken krijgen. Het toepassen van zakelijk tekenen helpt deze drempels te overwinnen. Door te tekenen voorkom je miscommunicatie, trotseer je eventuele taalbarrières, versimpel je de weergave van complexe procedures en verduidelijk je processen.

Tekenen wordt door steeds meer gemeenten gezien als onmisbare basis communicatievaardigheid. Door een boodschap met simpele tekeningen te ondersteunen wordt óók overheidscommunicatie helder en overzichtelijk. Je leert binnen één dag hoe je het tekenen als communicatiemiddel kan inzetten.
Geen zorgen: iedereen kan tekenen!

Voordelen van zakelijk tekenen

Informatie die behalve verbaal ook visueel wordt gebracht:

  is overzichtelijker
  draagt bij aan een ontspannen gesprekssfeer
  maakt complexe zaken simpeler
  wordt veel beter begrepen
  blijft beter en langer hangen

Doe mee aan een workshop:

Wil jij jouw medewerkers op een laagdrempelige wijze kennis laten maken met de basisbeginselen van het zakelijk tekenen? Dan is de workshop een goede start!

Deze is (inter)actief: deelnemers zijn 80% van de tijd zelf aan het tekenen.

Volg een training:

Teken je boodschap geeft al jaren trainingen binnen verschillende afdelingen van een aantal grote Gemeentes in het land. Daarom zijn we goed op de hoogte wat er speelt bij medewerkers op verschillende afdelingen. Door deze ervaring kunnen wij met voorbeelden, sjablonen en visuals concreet aansluiten op de vragen van medewerkers. Tekenen kan zo direct waarde toevoegen voor verschillende afdelingen, medewerkers en burgers.

Help medewerkers hun communicatievaardigheden te vergroten, de essentie met behulp van eenvoudige en sprekende tekeningen in beeld te brengen én ervoor te zorgen dat de boodschap beter blijft hangen! In één dag leren we medewerkers de volledige basis van het zakelijk tekenen zodat ze het direct kunnen toepassen ter ondersteuning van presentaties en gesprekken in de praktijk. Na deze dag zijn de vaardigheden van medewerkers vergroot én ze hebben een de tools in handen om informatie nóg beter over te brengen.

Onze boeken:

Met behulp van deze twee boeken van Teken je boodschap krijg je de praktische ondersteuning die je nodig hebt.

De Beeldenbieb bevat meer dan 101 termen uit het werkveld, zoals ontwikkeling, gemeente, impact, verantwoordelijkheid enzovoorts. De begrippen kunnen worden opgezocht, nagetekend en gebruikt als inspiratiebron. In totaal staan er meer dan vierhonderd beelden in het boek die meteen kunnen worden ingezet in de praktijk.

Dit boek is momenteel beschikbaar in twee varianten: ‘Beeldenbieb Onderwijs’ en ‘Beeldenbieb Zorg en Welzijn.

Gesprek in beeld bevat 101 gesprekssjablonen. Deze zijn direct in de praktijk toepasbaar, bijvoorbeeld tijdens gesprekken met burgers en collega’s.

Beide boeken bieden de ruimte om zelf ook meteen tekenmeters te maken!

 

Ik gebruik nu alleen nog maar beeld op mijn flappen, bedankt!

Ellis Vyth
Trainer

Tot op de dag van vandaag gelooft mijn vrouw niet dat ik de flappen zelf heb getekend.

Femke Ettekoven
HR management

Vragen of kennismaken?

Neem contact met ons op, we denken en tekenen graag met je mee!

(Aan)vraag ONDERWIJSsector