a
a

De praktijk van GESPREK IN BEELD

In het boek Gesprek in beeld staan 101 visuele gesprekssjablonen voor begeleiders, behandelaren en andere hulpverleners. De sjablonen kunnen direct uit het boek worden gekopieerd, óf je kunt ze gebruiken ter inspiratie en ze zelf omvormen naar jouw specifieke praktijk situatie.

Om ervoor te zorgen dat je optimaal geïnspireerd bent en het maximale uit het boek kunt halen, hebben wij filmpjes gemaakt met voorbeelden van hoe de sjablonen uit het boek nog meer gebruikt kunnen worden.
In de eerste filmpjes reeks spelen we met het sjabloon ‘Balans’. Een sjabloon dat voor velen interessant kan zijn. Iedereen is weleens op zoek naar de juiste balans. Als ik naar mezelf kijk, ben ik bijvoorbeeld altijd op zoek naar de juiste balans tussen speels en serieus, tussen vrij en consequent en tussen snel en aandachtig. Terwijl ik dit zo opschrijf, realiseer ik mij dat dit allemaal thema’s zijn die ook in het tekenen naar voren komen! Hoe dan ook, het sjabloon voor ‘Balans’ is er één die,  onafhankelijk van de doelgroep, breed inzetbaar is!

In deze blog delen we de eerste twee filmpjes met voorbeelden van hoe je er ‘out of the box’ mee kunt werken. Hopelijk geeft dit ook inspiratie voor de omgang met andere sjablonen!

 

De twee mogelijkheden die in het eerste filmpje worden aangereikt, zijn superpraktisch en heel laagdrempelig, maar misschien nog niet heel vernieuwend. In het volgende filmpje stappen we iets meer buiten de gebaande kaders. Een hele mooie manier van werken in de praktijk!

In de volgende nieuwsbrief en bijbehorende blog zullen we nog meer voorbeelden geven van hoe je met dit sjabloon kunt werken!

Wij wensen jullie heerlijke inspiratie en hele mooie visueel ondersteunde gesprekken toe!

Zakelijk tekenen bij Teken je Boodschap

 

Teken je boodschap helpt je om de impact van jouw communicatie te vergroten. Eenvoudige, sprekende tekeningen maken visueel wat jij communiceert. Veel mensen noemen dit zakelijk tekenen of visueel communiceren. Teken je boodschap leert jou om met één plaatje meer dan duizend woorden te zeggen. Dat doen we door het geven van trainingen en workshops zakelijk tekenen. Heb je liever een boek in handen? Kijk dan bij onze boeken over zakelijk tekenen.

Graag een keer vrijblijvend proberen of jij een tekentalent hebt? Schrijf je dan in voor onze gratis mini-cursus zakelijk tekenen. Zo leer jij de basis van zakelijk tekenen gratis.