De Vijf Tips om meters te maken

Was jij na het volgen van de training superenthousiast en vol goede voornemens om het geleerde in te zetten in de praktijk op het werk? Dan behoor jij tot de groep van ongeveer 99% van onze oud-deelnemers die de training als zeer inspirerend en zinvol hebben ervaren.

Toch horen we ook wel dat deelnemers het nog moeilijk vinden om voldoende meters te maken, zodat het tekenen moeiteloos en als vanzelf onderdeel kan worden van de communicatie met cliënten/klanten en collega’s.
We geven je graag tips over hoe je dit kunt aanpakken.

1. Daag collega’s uit

Op zoek naar een praktisch toepasbaar symbool?! Hang gewoon een flap op kantoor op, schrijf bovenaan het woord dat je graag verbeeld wilt zien en plak geeltjes op de flap, zodat iedereen gemakkelijk zijn versie van het symbool kan tekenen!
Zo raak je zelf geïnspireerd en daag je bovendien jouw collega’s uit om ook actief te blijven tekenen!

2. Kies jouw momenten

Zet jezelf niet voor het blok. Dwing jezelf niet om vanaf dag één volledige coachingsgesprekken te verbeelden. Neem kleine stapjes en kies ‘veilige’ momenten. Hou het vooral ook leuk voor jezelf: oefen symbolen buiten de gesprekken met klanten of cliënten, oefen liever eerst tijdens vergaderingen of in gesprek met collega’s. Hou het simpel en breid jouw beeldenbibliotheek rustig uit.

3. Driemaal daags

Teken elke dag drie symbolen. Neem hiervoor iedere keer maximaal anderhalve minuut de tijd. Maak er een spel van met jouw collega. Teken de drie symbolen van de dag voor elkaar.

4. Deel jouw sjablonen

Ook jij volgt op het werk vast regelmatig gestandaardiseerde procedures, protocollen en stappenplannen. Jouw collega’s volgen zeer waarschijnlijk dezelfde route in het werk als jij!
Het is natuurlijk niet nodig om allemaal het wiel uit te vinden! Inspireer elkaar en voeg tijdens de vergadering bijvoorbeeld een agendapunt ‘sjablonen’ toe. Deel hier met elkaar de visuele sjablonen die zijn gemaakt of wijs desnoods iedere keer iemand aan die een veelgebruikt protocol uitwerkt in een waardevol toepasbaar visueel sjabloon voor iedereen.

5. Oefening baart kunst

Onthoud dat het geen schoonheidswedstrijd is! De boodschap is belangrijke dan het esthetische beeld.
Weet je nog die blog die we eerder dit jaar schreven over hoe ontroerd we waren door het verhaal van een hulpverlener!?
In deze blog kun je goed zien wat we bedoelen met: het beeld moet ondersteunend zijn aan de boodschap, de tekeningen hoeven niet mooi te zijn … ze spreken voor zich! Less is vaak more en hoe meer je oefent hoe groter ook jouw beeldenbibliotheek wordt!

Veel tekenplezier!!

Teken je boodschap leert jou om de impact van je communicatie te vergroten

Met sprekende en eenvoudige tekeningen kun je visueel maken wat je wilt overbrengen. Deze methode staat bekend als zakelijk tekenen of visueel communiceren.

Volg een training zakelijk tekenen of een workshop om te leren hoe je met één plaatje meer dan duizend woorden kunt zeggen. Als je de voorkeur geeft aan boeken, hebben we boeken over zakelijk tekenen beschikbaar.

Probeer je graag vrijblijvend of zakelijk tekenen iets voor jou is? Schrijf je dan in voor onze gratis mini-cursus zakelijk tekenen en leer de basis van zakelijk tekenen zonder kosten.