Pabo docent

Ilse Nievaart is PABO docent en stuurde ons in coronatijd onderstaand bericht met geweldige tekening als voorbeeld, over de colleges die ze geeft.

“Beste tekenaars van teken je boodschap,

Mede dankzij de inspiratie uit jullie beeldbibliotheek én teken je boodschap, teken ik al mijn presentaties zelf. Ik ben Pabo docent op de Hogeschool en ik start al mijn colleges, die nu noodgedwongen online zijn, met een gezamenlijke tekening (lang leve de techniek van het gebruik van een extra camera!).
De studenten tekenen mee, deels om hun hoofd even leeg te maken na het vorige college en iedere tekening is ook bedoeld als coaching voor hun studietraject, passend bij het onderwerp van het college. Het geeft ze iedere week iets om over na te denken. Ik vind het een hele fijne start van de les, rustig, even uit je hoofd met daarna ruimte voor het gesprek.

Ik zie natuurlijk niet wat ze ermee doen verder, maar hoop dat het ze inspireert om zelf ook te gaan tekenen met en voor de kinderen die ze straks gaan lesgeven.

Dank voor jullie inspiratie!
Zonnige groet,

Ilse Nievaart”

Wat een leuk bericht en wat een mooie plaat. Ook bruikbaar in heel veel andere settings zo kan ik mij voorstellen! Mooi en waardevol om te delen!
Dank namens iedereen die dit leest!

 

Teken je boodschap leert jou om de impact van je communicatie te vergroten. 

Met sprekende en eenvoudige tekeningen kun je visueel maken wat je wilt overbrengen. Deze methode staat bekend als zakelijk tekenen of visueel communiceren.

Volg een training zakelijk tekenen of een workshop om te leren hoe je met één plaatje meer dan duizend woorden kunt zeggen. Als je de voorkeur geeft aan boeken, hebben we boeken over zakelijk tekenen beschikbaar.

Probeer je graag vrijblijvend of zakelijk tekenen iets voor jou is? Schrijf je dan in voor onze gratis mini-cursus zakelijk tekenen en leer de basis van zakelijk tekenen zonder kosten.