Natasja Schoonderwoerd heeft ooit bij ons een training gevolgd en daar een prachtige verhelderende praatplaat getekend. Het biedt waardevolle handvatten in een onderwerp waar ik zelf in neig te verdwalen. We vroegen haar om haar plaat te delen en dat deed ze direct. Ze stuurde daarbij onderstaand berichtje:

Beste Dagmar en team van Teken je Boodschap!

Vandaag met veel plezier de masterclass Gesprek in Beeld gevolgd en blij verrast dat ik De Gouden Marker heb gewonnen! In de bijlage mijn bijdrage, een beeld bij een uitleg binnen het thema seksuele diversiteit en gender. Verhaal bij het beeld is het volgende:

“Tijdens mijn gesprekken met jongeren komt steeds vaker het onderwerp seksuele diversiteit en gender langs. Naast dat ik het mooi vind dat er ruimte mag zijn voor jongeren om zichzelf te ontdekken en richting te volgen, vind ik het ook belangrijk om dit onderwerp bespreekbaar te maken. Omdat er voor mij zoveel nieuwe woorden en termen langskwamen heb ik dit na extra uitleg van mijn zoon (17) in beeld gebracht. Behalve dat ik het nu zelf beter begrijp kan ik deze poster goed gebruiken om met de jongeren in gesprek te gaan over wat zij voelen naar zichzelf en naar de ander!”

Het zou leuk zijn als jullie hier iets mee kunnen!
Groeten,
Natasha Schoonderwoerd

 

Nogmaals Natasja, wat een mooie manier heb jij gevonden om de diversiteit op de verschillende assen in kaart te brengen. Veel dank voor het delen, volgens mij is deze kaart heel bruikbaar voor heel veel mensen die het gesprek willen aangaan met jongeren over diversiteit.