Stroomgebied Aa

Berber Rulkens is agrarisch bedrijfscontactfunctionaris bij de Gemeente Nederweert. Ze volgde een dagtraining Communicatie in beeld waar ze zich voornam om meer te gaan tekenen op de werkvloer. Een paar maanden later kregen we onderstaande mail van haar met bijgevoegde afbeelding.

“Beste Dagmar en Team,

Afgelopen november en december mocht ik onderdeel zijn van “communicatie in beeld” en “gesprek in beeld”.
Nu een paar weken verder, teken ik steeds vaker en sneller. Van mijn leidinggevende heb ik ruimte gekregen om dialoogavonden en andere gesprekken bij te wonen en hiervan (proberen) een beeldverslag te maken.

In een online vergadering heb ik symbolen en tekeningen in de presentatie verwerkt (live tekenen was nog een brug te ver). En voor de online afscheidsbijeenkomst van een collega ben ik gevraagd ik zijn kenmerken in een tekening weer te geven.

Ook het teamplan 2022 wordt waarschijnlijk voorzien van een beeldende samenvatting die ik mag tekenen.


Ik wil jou en je team nogmaals bedanken voor de twee enorm leuke cursusdagen, voor de inspiratie en het terugvinden van ” mijn talent voor” tekenen.


Hartelijke groeten,

Berber”

 

Wij worden er altijd heel blij van om te lezen hoe het tekenen in de praktijk wordt toegepast. Steeds meer professionals zien de meerwaarde van gevisualiseerde informatie zowel intern als extern! Berber heeft wat ons betreft hele mooie visuele aantekeningen gemaakt die een duidelijk overzicht geven van de besproken onderwerken. Ik kan me voorstellen dat notulen die op deze manier gepresenteerd worden, vele malen sneller bekeken worden! Zo een tekening helpt om besproken informatie nog eens aandacht te geven op een ‘nieuwe’ (visuele) manier. Doordat de informatie op verschillende manier wordt aangeboden en verwerkt zal ze verdiepen, beter begrepen worden en langer beklijven.

Nogmaals dank jewel voor het delen van dit mooie voorbeeld Berber!

Teken je boodschap helpt je om de impact van jouw communicatie te vergroten.

 Eenvoudige, sprekende tekeningen maken visueel wat jij communiceert.

Veel mensen noemen dit zakelijk tekenen of visueel communiceren. Teken je boodschap leert jou om met één plaatje meer dan duizend woorden te zeggen. Dat kan bijvoorbeeld met een workshop zakelijk tekenen of een training. Heb je liever een boek in handen? Kijk dan bij onze boeken over zakelijk tekenen.

Graag een keer vrijblijvend proberen of jij een tekentalent hebt? Schrijf je dan in voor onze gratis mini-cursus zakelijk tekenen. Zo leer jij de basis van zakelijk tekenen gratis.