Trauma

Reina Marchand werkt als orthopedagoog-generalist bij BGGZ De Synergie in Losser. Reina volgde een dag training Communicatie in Beeld en maakte daar een prachtige tekening. Ik vroeg haar of we het voor onze nieuwsbrief mochten gebruiken omdat het volgens mij heel inzicht gevend en bruikbaar is voor iedereen die met trauma te maken heeft. We hebben het verhaal geanonimiseerd maar de strekking intact gelaten zodat je kunt zien hoe de tekening is toegepast. Reina schrijft:
Een man met een LVB en hechtingsproblematiek is bij mij in behandeling gekomen. Hij is van zijn 4e tot 18e van woongroep naar pleeggezin naar woongroep gegaan. Hij weet niet goed waarom en geeft zichzelf de schuld (ik was een rotkind). Omdat hij weinig weet over vroeger heeft hij zijn dossier opgehaald bij BJZ. Dit kreeg hij in een keurige, maar flinke doos: wel 30cm dik.

Ik wil hem laten zien dat het niet zijn schuld is dat hij uit huis werd geplaatst en dat de problemen waar hij nu tegenaan loopt, in relatie staan tot zijn levensverhaal. Om dat gesprek te ondersteunen heb ik tijdens de training de volgende praatplaat voor hem gemaakt.

 

Reina, dank jewel! Echt een prachtige plaat… zo waardevol om te mogen delen!

Ontdek de kracht van visueel communiceren met Teken je boodschap

 Door gebruik te maken van eenvoudige, sprekende tekeningen, kun je jouw boodschap op een effectieve manier overbrengen. Zakelijk tekenen, ook wel bekend als visueel communiceren, is een methode die steeds populairder wordt.

Teken je Boodschap biedt workshops en trainingen zakelijk tekenen aan om je te leren hoe je met slechts één afbeelding meer kunt zeggen dan met duizend woorden. Wil je graag eerst weten of deze methode iets voor jou is? Schrijf je dan in voor onze gratis mini-cursus zakelijk tekenen en ontdek de basis van zakelijk tekenen gratis.