Veerkracht ontwikkelen

Tanja van Roosmalen is rouw- en verliestherapeut bij LEF Verliesbegeleiding in Arnhem. Ze heeft het volgende bericht met ons gedeeld:

“Is voorkomen altijd beter dan genezen? Leert het leven ons niet juist dat we voortdurend geconfronteerd kunnen worden met gebeurtenissen die ons overkomen en waar we geen controle op hebben? Zoals het afgelopen jaar?
Natuurlijk, het is menselijk om controle te zoeken. Maar laten we daarnaast ook aandacht besteden aan het ontwikkelen van veerkracht, een intens vertrouwen in onszelf dat kan helpen om tegenslag als een bouwsteen te gebruiken.

Dus niet:

  • Proberen niet in de put te vallen, maar weten hoe je uit de put klimt!
  • Mijn kind beschermen tegen tegenslag, maar mijn kind steunen bij tegenslag!
  • Voorkomen om elkaar kwijt te raken, maar weten hoe je elkaar weer terugvindt!

Zo leren we ook onze kinderen om te vertrouwen op zichzelf.”

 

Jeetje Tanja, wat een mooie, ware en waardevolle kijk op onze ondersteuning in de ontwikkeling van kinderen. We kunnen ook niet alles voorkomen en dat hoeven we ook niet altijd te willen. Heel mooi om te mogen delen in ons netwerk. Heel mooi voor iedereen die met kinderen werkt. Een super mooie tekening, heel helder in beeld gebracht! Dank jewel!

Teken je boodschap leert jou om de impact van je communicatie te vergroten.

Met sprekende en eenvoudige tekeningen kun je visueel maken wat je wilt overbrengen. Deze methode staat bekend als zakelijk tekenen of visueel communiceren.

Volg een training zakelijk tekenen of een workshop om te leren hoe je met één plaatje meer dan duizend woorden kunt zeggen. Als je de voorkeur geeft aan boeken, hebben we boeken over zakelijk tekenen beschikbaar.

Probeer je graag vrijblijvend of zakelijk tekenen iets voor jou is? Schrijf je dan in voor onze gratis mini-cursus zakelijk tekenen en leer de basis van zakelijk tekenen zonder kosten.