Een tijd geleden alweer kregen we een super leuk bericht van Susan van Dijk van Rentree. We willen het graag met je delen:

“Hallo mede-boodschaptekenaars,
Ruim 2 jaar geleden heb ik de training communicatie in beeld gevolgd. Zo blij als een kind fietste ik na die dag weer naar huis. Wat was dit leuk om te doen!!!!
En door dat enthousiasme wisten ze me op het werk al snel te vinden. Eerst de corona-pamfletten voor op kantoor, daarna het visueel maken van ons ondernemingsplan en nog een aantal diverse kleine opdrachten tussendoor. Langzaam aan maakte ik steeds meer meters.
En hieronder het resultaat van de laatste samenwerking met mijn leefbaarheidscollega. Ze wilde graag visueel maken wat er zoal speelt in de diverse wijken op leefbaarheidsgebied. De informatie heeft ze opgehaald via gesprekken en data en aan de hand van dat rapport en gesprekken met de collega’s die in de wijk komen/lopen zijn nu de problemen gevisualiseerd. Door de kaartjes te lamineren en te voorzien van een magneet zijn ze steeds herbruikbaar en kunnen ze naar behoefte verwijderd of toegevoegd worden aan de diverse wijken die op een groot magneetbord staan uitgeschreven.
Zo is het voor de collega’s onderling ook in 1 oogopslag duidelijk welke problemen er in welke wijk spelen, welke specifiek voor een bepaalde wijk gelden of welke problematiek in meerdere wijken speelt en waar je zo nodig samen op kunt trekken om een probleem aan te pakken.
Komt er een nieuw probleem dan is het eenvoudig om een kaartje toe te voegen. Hiermee hopen we een levendig, actueel document tot stand te hebben gebracht.
Benieuwd naar wat 2022 ons gaat brengen!
Vriendelijke groet,
Susan van Dijk”

 

Je kunt je voorstellen hoe blij wij zijn dat we dit prachtige voorbeeld mogen delen! Het zijn niet alleen super mooie tekeningen, maar ook de manier waarop ermee gewerkt is vinden wij geniaal gevonden. Schuiven met de tekeningen op een magneetwand schept direct structuur en overzicht. Bovendien is er op deze manier een ‘levende plaat’ gecreëerd die steeds weer kan ontwikkelen. Zoiets simpels als het lamineren van tekeningen maakt visualisaties beter houdbaar en daarmee beter werkbaar. Wil je ook zo creatief aan de slag? Goed om mee te nemen is dat je op gelamineerde tekeningen ook geweldig aan de slag kunt met whiteboard markers!

Beste Susan, nogmaals heel veel dank voor het toesturen van jouw mooie tekeningen en waardevolle ‘out of the box’ werkwijze.