Meer uit de praktijk van Gesprek in beeld

In het boek Gesprek in beeld staan 101 visuele gesprekssjablonen voor begeleiders, behandelaren en andere hulpverleners. De sjablonen kunnen direct uit het boek worden gekopieerd, óf je kunt ze gebruiken ter inspiratie en ze zelf omvormen naar jouw specifieke praktijksituatie.

Om ervoor te zorgen dat je optimaal geïnspireerd bent en het maximale uit het boek kunt halen, hebben wij filmpjes gemaakt, met voorbeelden van hoe de sjablonen uit het boek nog meer gebruikt kunnen worden. In de eerste filmpjesreeks spelen we met het sjabloon ‘Balans’. Een sjabloon dat op allerlei manieren interessant kan zijn. In de vorige blog hebben we de eerste filmpjes uit de reeks laten zien. We gaven hierin twee voorbeelden:

  1. Het sjabloon kopiëren en ter voorbereiding op een gesprek door de cliënt laten invullen, óf het tijdens een gesprek samen invullen.
  2. Het sjabloon op groot formaat aan de muur hangen om er zo samen met een cliënt, met afstand, naar te kijken om het samen in te vullen (met behulp van post-its zoekend naar de juiste invulling).

In deze blog delen we nog twee voorbeelden van hoe je het sjabloon nog meer zou kunnen inzetten, namelijk:

3. Als vloerplaat waar de cliënt zich fysiek in kan verplaatsen om te ervaren wat er past in de verschillende vlakken.

4. En als laatste op het whiteboard, zodat het gemakkelijk zoeken is naar het juiste plaatje en de juiste inhoud.

Al met al zijn deze vier filmpjes er om jouw creativiteit als professional te stimuleren. Hopelijk voel je je vrij om te spelen met de sjablonen uit het boek!

Wij wensen jullie veel werkplezier en mooie visuele gesprekken toe!

 

N.B. De eerste twee filmpjes zijn terug te zien in de vorige blog!

Teken je boodschap helpt je om de impact van jouw communicatie te vergroten 

Eenvoudige, sprekende tekeningen maken visueel wat jij communiceert.

Veel mensen noemen dit zakelijk tekenen of visueel communiceren. Teken je boodschap leert jou om met één plaatje meer dan duizend woorden te zeggen. Dat kan bijvoorbeeld met een workshop zakelijk tekenen of een training. Heb je liever een boek in handen? Kijk dan bij onze boeken over zakelijk tekenen.

Graag een keer vrijblijvend proberen of jij een tekentalent hebt? Schrijf je dan in voor onze gratis mini-cursus zakelijk tekenen. Zo leer jij de basis van zakelijk tekenen gratis.