The making of…

The making of ‘Gesprek in beeld’ van inspiratie tot product.

Ken jij deze cliënten? Cliënten waarbij het moeilijk door te dringen is, waarbij kwartjes niet lijken te vallen en informatie niet beklijft? Cliënten die zich verliezen in emoties, of die juist over alle emoties heen lijken te walsen? Cliënten die zodra ze de deur uit zijn vergeten wat er in het gesprek is besproken laat staan afgesproken! Er zijn genoeg oorzaken te bedenken: taalachterstand, cognitieve beperking, vanuit overleving over eigen angsten en gevoelens heen gaan, gebrek aan innerlijke structuur, enzovoorts. Het gevolg is dat cliënten niet de vooruitgang boeken die ze willen, terwijl wij hulpverleners ons leeg werken en met de handen in het haar zitten.

Goed nieuws, dit kan anders! Resultaten kunnen beter, sessies kunnen effectiever, werk kan (weer) leuk en dynamisch zijn! Met mijn achtergrond als creatief therapeute in de GGZ, ben ik al jaren volledig overtuigd van de voordelen van visueel werken. Het in beeld brengen van de essentie van gesprekken biedt een antwoord op veel van bovenstaande problemen. Over de voordelen van tekenen ter ondersteuning van gesprekken, heb ik meerdere blogs geschreven welke op de website terug te lezen zijn. Via deze link kun je lezen over tekenen in de behandelsetting en via deze link over tekenen tijdens therapie en coaching.

Toen ik langzaamaan steeds meer voor Teken je boodschap ben gaan trainen en schrijven, kreeg mijn beeldende ervaring op een nieuwe manier meer body. De passie voor de hulpverlening én voor het tekenen zit vanuit ervaring diep geworteld bij alle Teken je boodschap trainers. Met elkaar zijn we voortdurend bezig de werkzame elementen van het beeldend werken te concretiseren en over te brengen. We zijn altijd op zoek naar manieren om visueel werken in de wereld te zetten. Het kost in trainingen geen moeite om deelnemende professionals te overtuigen van de gigantische waarde van het visueel werken. Het kost ook geen moeite om professionals te leren tekenen: iedereen kan dat. De uitdaging zit hem er veel meer in de drempel naar de praktijk te verlagen. Van willen en kunnen naar toepassen! 

Wij weten hoe waardevol het tekenen voor cliënten en hulpverleners kan zijn. Wij hebben de missie dat elke hulpverlener leert om verbale communicatie met behulp van simpele tekeningen beeldend te maken zodat het effect van hulpverlenende gesprekken geoptimaliseerd wordt.

Een grote stap om de brug te slaan tussen training en praktijk is ons eerste boek: De Beeldenbieb van Teken je boodschap. Een boek met meer dan 500 beelden die passen bij 101 veel gebruikte woorden uit met name de hulpverlening. De Beeldenbieb is een groot succes, het helpt mensen om beelden te vinden én het geeft ze de kans om simpele beelden eigen te maken. De beeldenbieb helpt je om flexibel en gemakkelijk zelf professioneel te leren tekenen. Via deze link vind je meer informatie over de Beeldenbieb.

Nu voegen we hier een belangrijk tweede boek aan toe: ‘Gesprek in beeld; voor begeleiders, behandelaren en andere hulpverleners’. Met behulp van dit boek is het visueel werken voor elke begeleider, behandelaar en elke andere hulpverlener super toegankelijk. Een boek met 101 gesprekssjablonen, passende bij veel voorkomende gespreksonderwerken. Waar ik er in trainingen iedere keer op hamerde om in teams gezamenlijke gesprekssjablonen te ontwerpen hebben wij dat nu voor jullie gedaan! Sjablonen om er snel en gemakkelijk bij te pakken 101 Sjablonen om te kopiëren, óf om in eigen stijl na te maken of uit te breiden. Via deze link kun je meer lezen over het boek Gesprek in beeld.

Eigenlijk snijden we onszelf in de vingers, maar onze missie komt een grote stap dichterbij. Met behulp van dit boek hoéf je als hulpverlener niet eens meer zelf te kunnen tekenen: wij hebben het alvast voor jou gedaan!

We zijn blij, trots en vol vertrouwen: ‘Wie dit boek koopt, zal nooit meer hetzelfde werken!’. 

Met Teken je boodschap leer je hoe je visueel kunt communiceren en zo de impact van je communicatie kunt vergroten

Door middel van eenvoudige, sprekende tekeningen kun je op een krachtige manier jouw boodschap overbrengen. Zakelijk tekenen, ook wel visueel communiceren genoemd, is een methode die bij Teken je boodschap centraal staat. Onze trainingen en workshops helpen je om met slechts één afbeelding meer te zeggen dan met duizend woorden. Wil je eerst zelf ontdekken of deze methode iets voor jou is? Schrijf je dan in voor onze gratis mini-cursus zakelijk tekenen en leer de basis van zakelijk tekenen zonder kosten.